Saha çalışmaları devam ediyor Saha çalışmaları devam ediyor

Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, kamuda yapılan tasarrufların ekonomik sıkıntılara çözüm olmadığını belirtti ve ülkenin zenginlerine "servet vergisi" çağrısında bulundu. Öztürk, "Bu ülkede yaşayan herkes aynı gemide ve gemi su alırsa hepimiz batacağız," diyerek her kesimden insanın üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Özellikle ülkenin zenginlerinden beklentisi büyük olan Öztürk, servet vergisi ile yılda 150 milyar dolar toplanabileceğini ve bu kaynağın, Türkiye'nin yeniden kalkınmasına önemli katkı sağlayacağını söyledi. Servet vergisinin belirli bir varlık seviyesi üzerindeki kişilere uygulanması gerektiğini ve bu vergilerin, özel bir ödeme planı çerçevesinde tahsil edilmesi gerektiğini belirtti. Öztürk, devletin bu konuda gereken adımları atacağına olan inancını da dile getirdi.

Başkan Öztürk, “Bu ülkede yaşayan herkes aynı gemide yolculuk ediyor. Gemi su alırsa hepimiz batacağız. Bu yapıyı ayakta tutmak ise yalnızca halkın belirli bir kısmının fedakârlıklarıyla mümkün değildir. Kamu harcamalarından ne kadar tasarrufa gidilse de atılacak en doğru adım servet vergisi sisteminin getirilmesidir. Bu ülkede onlarca şirket, holding sahibi iş insanımız var. Hepsinin elini taşın altına koyması gerekiyor. Bugün uzmanlar %1’lik servet vergisiyle 150 milyar dolarlık bir kaynağın toplanabileceğini söylüyor. Azımsanmayacak bir rakam. İş insanlarımız için uygun vadede bir ödeme planı çerçevesinde bu vergiler tahsil edilmeli. Elbette belirli bir varlık seviyesinin üzerindeki kişiler bu vergiye tabi tutulmalı ve hâlihazırda ödenen vergilerden bağımsız şekilde ödemeler alınmalı.

Ülkemiz büyük felaketler atlattı. İstanbul depremi gibi bir felaket de kapımızdayken çok geç olmadan yeniden kalkınma için hepimizin mücadelesine ihtiyaç var. Herkes elinden geleni yapacak. Asgari ücretle ev geçindirmeye çocuk okutmaya çalışan milyonlarca insan vergisini, yükümlülüklerini yerine getirirken ülkemizin zenginlerinin de bu sorumluluğu alması elzemdir. Devletimizin bu konuda gerekeni yapacağına inanıyoruz.” dedi

Editör: BETÜL AKEREN