Kırşehir’in tarihî ve kültürel belleğinde önemli bir yere sahip olan Ahi Çarşısı, dış cephe yenileme ve bakım-onarım çalışmalarıyla yeniden hayat buluyor. Kırşehir’in en eski ticaret noktalarından biri olan çarşı, günümüzde hem nostaljik havasını koruyor hem de modern dokunuşlarla güçlendiriliyor.
Uzun yıllardır kullanılan ve zaman içerisinde dış cephesinde yıpranmalar meydana gelen çarşıda, çarşı yönetimi tarafından yürütülen çalışmaların kısa sürede tamamlanması hedefleniyor. Yapılan yenileme ile birlikte hem çarşının dış görünüşü iyileştiriliyor hem de tarihi dokunun korunmasına özen gösteriliyor.
Ticaretin Kalbi Olan Tarihî Doku Korunuyor
Ahi Evran-ı Veli’nin diyarı olan Kırşehir’de, Ahilik kültürünün yaşatıldığı ve ticaretin kalbinin attığı yerlerden biri olan Ahi Çarşısı, geçmişten günümüze esnaf dayanışmasının simgesi olarak önemini sürdürüyor. Yüzyıllardır farklı meslek gruplarına ev sahipliği yapan çarşı, günümüzde de ayakkabıcılar, terziler, saatçiler, bijuteri ve hediyelik eşya dükkânları gibi birçok işletmeye ev sahipliği yapmaya devam ediyor.
Esnaf ve Vatandaşlardan Olumlu Geri Dönüşler
Çarşı esnafı, yapılan bakım çalışmalarının çarşının estetik görünümüne katkı sağladığını ve müşteri ilgisini artırdığını belirtiyor. Vatandaşlar ise Kırşehir’in simge yapılarından biri olan Ahi Çarşısı’nın ihmal edilmemesinden dolayı memnuniyetlerini dile getiriyor.
Ahi Çarşısı esnafları yapılan çalışmalarla ilgili olarak, “Yıllardır burada hizmet veriyoruz. Çarşımızın bakıma ihtiyacı vardı. Şimdi yapılan çalışmalarla çarşının görünüşü güzelleşti. Yetkililere teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.