Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son dönemde mükelleflere yönelik yürütülen çalışmaların ivme kazandığını belirtti. Şimşek, Kırşehir başta olmak üzere Türkiye genelindeki 81 ilde usulsüzlük yapan mükelleflere uyarıda bulunarak, yaptıkları hatalardan dönülmesi çağrısında bulundu.

Bakan Şimşek, geçtiğimiz yıl kira, ücret, menkul sermaye iradı gibi çeşitli gelir kalemlerinden gelir elde eden 1,8 milyon mükellef ile ticari, zirai veya serbest meslek kazancı bildiren 2,6 milyon mükellefin gelir vergisi beyannamesi verdiğini işaret etti. Zamanında beyannamelerini veren mükelleflere teşekkürlerini iletti.

"Vergi Artırımı Yapmayacağız" "Vergi Artırımı Yapmayacağız"

Özellikle beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettiklerini vurgulayan Şimşek, Kırşehir ve diğer illerdeki bu mükelleflere yönelik olarak pişmanlık hükmünden yararlanma çağrısında bulundu. Bakan, "Ceza ödememeleri için bu fırsatı değerlendirmelerini öneriyoruz. Adil rekabet ve mali disiplin sağlamak adına kayıtdışılıkla mücadelemizde kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Mehmet Şimşek, hükümet olarak mali disiplini ve adil rekabeti destekleyen politikaların sürdürüleceğini, mükelleflere yönelik denetimlerin ve eğitimlerin artırılacağını sözlerine ekledi. Bakan, tüm mükellefleri mevcut düzenlemelere uymaya ve gerektiğinde düzeltilmiş beyanname vermeye davet etti.