10 yıl erken emeklilik şansı 10 yıl erken emeklilik şansı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye genelinde kentsel dönüşüm projeleri kapsamında büyük bir arsa satışı gerçekleştiriyor. Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'nın öncülük ettiği bu satış, Kırşehir başta olmak üzere 47 ilde 826 farklı arsayı kapsıyor.
Açık artırma yoluyla gerçekleştirilecek bu satış için aralarında Ankara, İstanbul, Antalya ve Tekirdağ'ın da bulunduğu çok sayıda şehirde arsalar bulunuyor. Satış, 24-26 Nisan tarihleri arasında, sabah 10.30 itibarıyla Ankara'daki Bilkent Otel ve İstanbul Halkalı'daki TOKİ salonlarında yapılacak. İhaleye katılanlar, arsa bedelinin %25'ini peşin olarak ödemek zorunda kalacak.
Bakanlık, bu satıştan elde edilecek gelirin, şehirlerin yenilenmesi ve kentsel dönüşüm projelerine kaynak sağlamak amacıyla kullanılacağını belirtiyor. Satışa çıkarılan arsaların listesi şu illeri kapsıyor: Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Denizli, Düzce, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Sakarya, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Yalova ve Yozgat.
Bu büyük ölçekli arsa satışı, Türkiye'nin kentsel dönüşüm çabalarında önemli bir adım olarak görülüyor ve alıcılar için büyük fırsatlar sunuyor.