Kırşehir Bil Koleji öğrencileri, Ahilik Müzesi'nde! Kırşehir Bil Koleji öğrencileri, Ahilik Müzesi'nde!

Kırşehir Adliyesi, 2024 yılında afetlere hazırlıklı olmak amacıyla İl AFAD Müdürlüğü iş birliğiyle bir dizi afet farkındalık eğitimine ev sahipliği yaptı. Afet farkındalık, yangın müdahalesi, deprem anı uygulaması ve tahliye tatbikatları, adliye personelinin afet durumlarında daha bilinçli ve hazırlıklı olmasını amaçlıyor.
Eğitimler, çevredeki risklerin değerlendirilmesi, afet ve acil durum planlarının hazırlanması gibi konuları kapsarken, afete dirençli yapılar, ev içindeki riskler ve toplanma alanları gibi hayati öneme sahip bilgiler verildi. Ayrıca, afet ve acil durum bilgi kartları, acil durum çantaları ve tahliye prosedürleri üzerinde duruldu.
Program kapsamında, deprem anı senaryoları gerçekleştirilerek, gerçek bir deprem sırasında nasıl hareket edilmesi gerektiği uygulamalı olarak gösterildi. Tahliye tatbikatı ile adliye personeli, acil durumlarda binayı güvenli ve hızlı bir şekilde nasıl boşaltacaklarını pekiştirdi.
Yangın söndürme cihazlarının kullanımı konusunda yapılan ayrıntılı bir eğitimle, yangın esnasında ilk müdahalenin nasıl yapılacağı pratik olarak anlatıldı. AFAD İl Müdürlüğü tarafından yürütülen bu eğitimler, bölgedeki afet bilincinin artırılması ve afetlere karşı daha dirençli bir toplum yaratılması hedefini güçlendiriyor.
Kırşehir Adliyesi'nde düzenlenen bu eğitimler, ilerleyen dönemlerde de devam edeceği ve Kırşehir'in afetlere karşı daha donanımlı hale gelmesine katkı sağlayacağı belirtiliyor.