GÜNDEM

KAMAN’IN İÇME SUYU GELECEĞİNE YÖNELİK ÖNEMLİ ADIM

Kırşehir’in Kaman ilçesinin uzun vadeli içme suyu ihtiyacını karşılamaya yönelik önemli bir altyapı yatırımı daha hayata geçiyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen “12. Bölge Aplikasyona Müstenit Kat’i Proje Yapımı (Kırşehir Kaman İçme Suyu İsale Hattı Proje Yapım İşi)” için sözleşme, DSİ 12. Bölge Müdürü Rahmi Şahin tarafından imzalandı.

YAKLAŞIK 30 KİLOMETRELİK İSALE HATTI PLANLANIYOR

Sözleşme kapsamında, Kaman’da hali hazırda kullanılan 4 adet yer altı su kuyusundan temin edilecek saniyede yaklaşık 125 litre suyun mevcut depolara ve yeni projelendirilecek depo ya da depolara ulaştırılması için kapsamlı bir isale hattı projelendirilecek. Yaklaşık 30 kilometre uzunluğunda olacak bu yeni hatla birlikte Kaman ilçesinin sağlıklı, sürdürülebilir ve güvenli içme suyu altyapısının temelleri atılacak.

PROJE, KAPSAYICI TEKNİK İÇERİKLERİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

İmza altına alınan proje; yalnızca isale hattı ile sınırlı kalmayıp, şu unsurları da içerecek şekilde detaylandırıldı:

Yeni su depoları ve mevcut depolarla entegrasyon projeleri

Terfi merkezi planlaması

Enerji nakil hattı (ENH) projeleri

SCADA ve otomasyon sistemleri tasarımı

İçme suyu tesislerine ilişkin tüm sanat yapıları projeleri

Ön rapor, fizibilite raporu, plan-profil çalışmaları

Servis yolları projeleri

Jeolojik etüt çalışmaları

Harita ve kamulaştırma planlarının hazırlanması

BÖLGE MÜDÜRÜ RAHMİ ŞAHİN’DEN AÇIKLAMA

Sözleşme imza töreninde konuşan DSİ 12. Bölge Müdürü Rahmi Şahin, Kaman’ın içme suyu altyapısını bilimsel ve teknik kriterlerle geleceğe hazırladıklarını belirterek, “Bu proje ile hem suyun daha verimli taşınmasını hem de modern kontrol sistemleriyle izlenmesini hedefliyoruz. Kaman halkı için önemli bir yatırım olacak” dedi.

KAMAN’DA UZUN VADELİ SU GÜVENCESİ SAĞLANACAK

Proje tamamlandığında Kaman ilçesi, modern içme suyu sistemine kavuşacak ve bölgedeki su ihtiyacı uzun yıllar güvence altına alınmış olacak. Aynı zamanda çevreye duyarlı, sürdürülebilir altyapı yaklaşımıyla hayata geçirilen proje, bölge halkının yaşam kalitesine doğrudan katkı sağlayacak.

Yetkililer, proje sürecinin fizibilite ve etüt aşamalarının ardından uygulama safhasına geçileceğini, kamulaştırma ve inşaat sürecinin de takip edileceğini ifade etti.