Bayram tatili boyunca şehirlerarası yolculuk yapacak Kırşehirli vatandaşlar için sevindirici bir haber geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun duyurusuna göre, Ramazan Bayramı süresince köprü ve otoyolların ücretsiz olacağı açıklandı. Bu karar, bayram tatilinde memleketine veya tatil beldelerine seyahat etmeyi planlayan milyonlarca vatandaşı doğrudan etkileyecek.

10 yıl erken emeklilik şansı 10 yıl erken emeklilik şansı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı öncesinde yaptığı açıklamayla, bayram tatili boyunca köprü ve otoyolların ücretsiz olacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu, Ankara-Niğde Otoyolu’ndaki ana kontrol merkezini ziyaret ederek alınan tedbirleri ve yapılan hazırlıkları değerlendirdi.

Bayramda yaklaşık 30-35 milyon vatandaşın seyahat etmesi beklenirken, toplamda 100 milyon yolculuğun gerçekleşeceği öngörülüyor. Bakanlık, bu yoğunlukla başa çıkmak için kara, deniz, hava ve demiryollarında gerekli tüm önlemleri aldı. Uraloğlu, bayram süresince 68 bin 680 kilometrelik karayolu ağında denetimlerin artırıldığını, 7/24 hizmet verileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı’nın kararıyla, Karayolları Genel Müdürlüğü işletmesindeki köprü ve otoyollar, bayram tatilinin başlangıcından sonuna kadar 9 gün boyunca ücretsiz olacak. Ayrıca, yol yapım ve onarım çalışmaları asgari seviyeye indirilerek, trafik akışının hızlanması sağlanacak. Bakanlık, otobüs terminallerinde denetimleri artırarak, fahiş bilet fiyatlarına karşı firmaları uyardı ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması için önlemler aldı.Kapak (45)