Encümenleri ve belediye meclis üyelerini nokta atışla seçen CHP ‘ ye karşılık hazırlanan listelere birisi dedi ben hazırlamadım , öbürü dedi ben hazırlamadım …!

Bir seçimi daha bitirdik ..
Sürpriz sonlumuydu evet , çoğunluğu alan CHP bile bu kadarına inanmıyordu ..

Ülke genelinden bakarsak ekonomik sıkıntı ve geçim darlığı en büyük etkendi , kapı kapı gezip dolaşan adaylar karşılarında üç kuruşluk maaşla yaşamaya çalışan emeklinin haklı isyanı ile karşılaştı ..

Ülke olarak malesef 20 yıl geriye gittik , alım gücü düştü , fakat bir gerçek daha var ki buda başka bir kesimin para içerisinde yüzmesi , alışveriş , gezme çılgınlığı , şuan iki kesim var , ya en alttasın ya da en üstte Rahmetli Özal dönemindeki ortadirek malesef yok ..

Ekonomik krizi muhalefet , sokaklarda ve sosyal medyada iyi kullandı ve amacına ulaştı , ittifaklarını bozarak ayrı ayrı girilen seçimde hafiften  yükselen bir Yeniden Refah Partisi oyları bile  vardı .

Muhalefet AK Parti'nin sloganı “ aşk ile çalışan yorulmazı “ kullandı adeta , iktidar partisi ise dev bir tosba ağırlığı ve hızındaydı , nasıl olsa Reis vardı …! Ancak bu sefer kazın ayağı öyle olmadı “ kusura bakma bir yere kadar hatır sayılır “ diyerek cezayı kesti millet ..

Bu seçim şunu gösterdi hantallaşan , omuzlara yük olan AK Parti teşkilatlarının yarardan fazla zararı vardı , gittikleri her yerde havalı , kibirli ve yapmacık , tepeden bakan bir tarafları vardı , muhalefet bunu bildiği için “ el öpmekle dudak aşınmaz “ diyerek büyüklerin ellerini , küçüklerin gözlerini öperken geride kalanlarada selam gönderiyordu …

Bizim memlekette ise “ bi şapka bi gözlük “ modası esiyordu , kazanan ekibini bir ara bozacak gibi olan CHP daha sonra aman diyerek muhteşem ikili sayın Metin İlhan ve başkan sayın  Selahattin Ekicioğlu ile durmak yok yola devam dedi ..

İki sevilen ve gerçekten halkın içerisinde olan ekip , emekliyi ve partisinin başkanına küskün Mhp ‘ lisini arkasına alarak rekor bir yüzde aldı ve koltuğunu korudu ..

İlk döneminde bir önceki belediyenin borçlarını ödemekten yeterince çalışmaya fırsat bulamayan belediyemiz ..! Bu yeni dönemde önünde borç olmadan yeni bir 5 yıla başlayacak ..

Şehirde yapılacak pek bir iş kalmadı dış mahalleler asfaltlandı , şehrin içi zaten yapılı , bu saatten sonra partizanlığı bırakıp ( iki taraf içinde ) belediye ve Valilik birlikte çalışarak istihdam sağlayacak,  fabrikalara , iş sahalarına dönülecek,  şehre yatırımcılar davet edilip fabrikalar açtırılacak … 

Kırşehirspor ‘umuzu  1.lige taşıma sözü verilmişti , ancak eski belediyenin bıraktığı borç yüzünden ilgilenemediler ve 3.lige düştük , şimdi borcumuz yok nasıl olsa , seneye ve önümüzdeki 5 yıl içerisinde Kırşehirspor ‘umuzu hakettiği yere getirmelerini bekliyoruz …!

Gelelim seçimi büyük bir farkla kaybedenlere , diyeceksiniz ki “ tüm Türkiye'de “ kaybedildi bizim suçumuz ney “ ?

Evet kaybedildi ama şöyle bi bakarsak seçilen daha doğrusu tepeden dayatılan aday doğru muydu ? Elbette doğru değildi , Kırşehir halkı dayatmayla yapılan adayı içerisine sindiremedi , diyeceksiniz ki aday bizim evladımız , ancak uzun yıllar önce Kırşehir ‘ i bırakıp gitmiş bir kişinin adaylığı nereye kadar ? Zaten  20 ‘ lik gençler pek bilmez sevgili doktorumuz Osman Aslan beyi , buradan pay biçin …!

Aşağı yukarı hergün bi bakan geldi ve bakarak gitti , Ankara Caddesi bakanları neredeyse hiç görmedi , ama Ahi Camisinin önündeki araçların yeri bakanlar için dizayn edilince “ bugün yine bakan gelecek “ herhalde diyerek bakanın  geleceğini anladı Ankara Caddesi , ama bir türlü bakanına bakamadı …!

Düğün salonlarında kendi kendilerine yapılan boş ve lüzümsuz toplantılara sadece kendileri katıldı , parti yönetimindekilerin cep telefonlarına mesajlar atıp kendileri çalıp kendileri söyledi ..

2022 yılında zehir zemberek sözlerle partiden ayrılan bir kişinin Selahattin başkanı güya yerden yere vuran sosyal medya paylaşımlarından medet umdular , ve “ çok ses getiriyor “ diyerek sevindiler,  sadece kendileri inandı , muhalefet ise “ şapka ve gözlükle “ işi bitirdi ..!

Encümenleri ve belediye meclis üyelerini nokta atışla seçen CHP ‘ ye karşılık hazırlanan listelere birisi dedi ben hazırlamadım , öbürü dedi ben hazırlamadım …!

Kendi içerisinde cadı kazanı gibi kaynayan AK Parti teşkilatına karşılık her açığı beraber kapatan bir CHP teşkilatı vardı ..

Seçime bir gün kalmış , Cumartesi günü üç caddeyi de tam kadro gezen CHP teşkilatına karşılık Mucur tercihini kullanan AK Parti teşkilatı vardı, geçen seçim Yaşar Bahçeci ‘ ye oy bile vermeyen ama partinin ve teşkilatın en üst tepesinde yer alan bir zihniyetten ancak Truva atını oynamasını beklersin …!   

Velhasıl …

Bu seçim ne trafoya kedi girip Tedaş ‘ı rahatsız etti , nede oylar çalındı , emekli memnun oldu , Fenerbahçeli bizimle uğraşılmaz dedi ..

Kırşehir ‘ imize  yeni dönem hayırlı olur İnşallah…

Sağlıklı , huzurlu , birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşayabileceğimiz günler Kırşehir ‘imizin olsun ..