Kırşehir Ahi Evran Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan randevu alıp gitmeme sorununun ülke genelinde yaygın olduğu biliniyor. Sağlık Bakanlığı, bu duruma çözüm bulmak üzere yeni tedbirler almaya hazırlanıyor.

Şimdiye kadar hastaneden randevu alan ancak gelmeyen vatandaşlar, aynı branştan 15 gün boyunca yeni randevu alamıyordu. Ancak gelen yeni tedbirlerle birlikte bu sistem daha da sıkılaşacak.

Yeni tedbirlere göre hastanelere randevu onay sistemi getirilecek. Yani vatandaşlar randevu aldıklarında bu randevunun onayını da almak zorunda olacaklar. Randevuya onay verilmesine rağmen gitmeyen kişiler, aynı bölümden 15 gün içinde yeni randevu alamayacaklar.

Buna ek olarak, 2 kez üst üste randevuya gitmeyen kişilere ise tüm branşlarda 15 gün boyunca randevu verilmeyecek. Bu şekilde sistemi suiistimal eden veya gereksiz yere randevu alan kişilerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Kırşehir Nöbetçi Eczaneleri(12.05.2024) Kırşehir Nöbetçi Eczaneleri(12.05.2024)

Bu yeni tedbirlerin uygulanmasıyla birlikte, hastanelerde randevu alıp gitmeme sorununun azaltılması ve sağlık hizmetlerinin daha etkin bir şekilde kullanılması amaçlanıyor. Bu adımların Kırşehir'deki sağlık hizmetlerine de olumlu yansımaları olması bekleniyor..