O ilçede gençlere yönelik eğitimler düzenleniyor O ilçede gençlere yönelik eğitimler düzenleniyor

Kırşehir Milli Eğitim İl Müdürlüğü, yapay zekâ teknolojilerine yönelik önemli bir adım atarak, "Yapay Zekâ Uygulamaları Eğitici Eğitimi Kursu"nun başladığını duyurdu. Bu kurs, Kırşehir ve çevresindeki öğrencilere yönelik büyük bir fırsat sunuyor.
16-20 Nisan tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek olan bu kurs, yapay zekâ araçları, blok tabanlı yapay zekâ uygulamaları, makine öğrenmesi ve derin öğrenme gibi güncel ve önemli başlıkları kapsayacak. Kurs, teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı öğrenme metodları ile desteklenecek olup, toplam 120 katılımcıya ev sahipliği yapacak.
Kırşehir Milli Eğitim İl Müdürü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yapay zekânın eğitimde kullanımının yaygınlaştırılması ve bu alanda yetişmiş insan kaynağının artırılması amacıyla düzenlediğimiz bu kurs, öğrencilerimizin gelecekteki kariyerlerine büyük katkı sağlayacak" dedi. Ayrıca, kursun, öğrencilerin yeni teknolojilere adaptasyonunu kolaylaştıracağını ve teknolojik gelişmeler karşısında rekabetçi kalmalarını sağlayacağını belirtti.
Kursa katılmak isteyenlerin, Kırşehir Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile iletişime geçmeleri gerekmektedir. Kursa katılım sınırlı olduğundan, ilgilenenlerin bir an önce kayıt yaptırmaları öneriliyor.