Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Nevşehir Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesinde (NEVÜ) düzenlenen "Yükseköğretimde Bilgi Sorunu Eleştiri ve Teklifler II" başlıklı çalıştaya katılım gösterdi. 22-23 Nisan 2024 tarihleri arasında NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen bu önemli etkinlik, yükseköğretim alanındaki mevcut sorunları ve çözüm yollarını ele almak amacıyla düzenlendi.

Efe

Çalıştayın moderatörlüğünü Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi ve KAEÜ'nün önceki dönem rektörü Prof. Dr. Rektör Karakaya yaparken, açılış paneline Marmara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ömer Türker ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nden Doç. Dr. İbrahim Halil Üçer katkıda bulundu. Çalıştayda Türkiye'nin yükseköğretim tarihindeki gelişimi ve karşılaşılan zorluklar, gelecekteki ihtiyaçlar gibi konular masaya yatırıldı.

Efe1

Kaymakam’dan birincilere tebrik ziyareti! Kaymakam’dan birincilere tebrik ziyareti!

Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, çalıştayla ilgili yaptığı açıklamada bu tür etkinliklerin üniversitelerin gelişimi için büyük önem taşıdığını belirtti. Karahocagil, "Üniversitelerin değişen dünyada yeniden şekillenmesi gerekiyor. Bu çalıştayda ele alınan konular, yükseköğretimdeki bilgi sorunlarına dair eleştiriler ve çözüm önerileri sunuyor," dedi. Çalıştayın oturumlarında İslam'ın bilimlerin gelişmesi konusundaki potansiyeli, ilimlerin tasnifi, fakültelerin yapısı ve mevcut üniversite yapısının toplum, siyaset ve üniversite ilişkileri bağlamında tartışılması gibi konular ele alındı.

Çalıştay öncesinde Prof. Dr. Karahocagil, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ile bir araya geldi. İki rektör, üniversitelerinin ihtisas alanlarındaki projeler hakkında fikir alışverişinde bulundu ve iş birliklerini güçlendirdi. NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Aktekin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Karahocagil'e teşekkürlerini iletti. (HABER MERKEZİ)