Kırşehir, siyasi ve sosyal hayatının yanı sıra, son dönemde gerçekleştirilen önemli projeler ve gelişmelerle de adından sıkça söz ettirmeye başladı. Bu bağlamda, AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan'ın, Milli Savunma Bakanı'nın ziyareti vesilesiyle kentte gerçekleşen ve Türkiye tarihinde bir ilke imza atan etkinliklerin arka planını açıklaması, bölge halkının ve kamuoyunun merakla beklediği bir gelişme olarak öne çıktı. Kırşehir Memleket Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Filiz Öz’ün, Vekil Erkan ile yaptığı röportajda, Kırşehir için yapılanlar ve bu projelerin şehre getirdiği yenilikler, vekilin verdiği çarpıcı yanıtlarla ilk kez detaylı bir şekilde ele alındı. Milletvekili Erkan, sorularımızı her zamanki açıklığıyla yanıtlarken, Kırşehir için son bir yılda yapılan çalışmaların üzerindeki sır perdesini araladı. Milletvekili Necmettin Erkan'ın içten yanıtları ve detaylı açıklamaları;

"28. dönem Ak Parti Kırşehir Milletvekili Sayın Necmettin Erkan ile beraberiz. Sayın vekilim öncelikle hoş geldiniz, mülakat teklifimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Vekilim 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde Kırşehir’den Ak Parti Milletvekili oldunuz; ancak uzun yıllar devlet bürokrasisinde ciddi bir tecrübeniz de var. Bürokraside bu kadar çok tecrübe edindikten sonra doğup büyüdüğünüz şehre hizmet etmek sizin için gurur vericidir eminim.

 Davetinizden dolayı öncelikle ben teşekkür ederim. Kırşehir bizim baba ocağımız. Biz bu memleketin çocuuyuz. Dolayısıyla bizim Kırşehir’e ve Kırşehir halkına bir borcumuz var. Bu memlekete hizmet etmek boynumun borcu. Bunu da en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Ben Milletvekili olmadan önce Milli Prodüktivite Merkezi’nde Genel Sekreterlik, Başbakanlık’ta Özel Kalem ve son olarak 12 yıl Ticaret Bakanlığı’nda Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü olarak görev yaptım. Bu görevlerim sırasında da Kırşehir’e hizmet etmekten geri durmadık. Milletvekili olmadan önce de Kırşehir’de, Kırşehirli hemşerilerimizle zaten beraberdik sürekli.

Evet. Sizinle ilgili gerek sosyal medyada gerek ana akımda çıkan haberlere baktığımızda Kırşehir ile ilgili pek çok konuyu çok ciddiye aldığınız anlaşılıyor. Bunlardan biri sağlık, diğeri eğitim. Neredeyse Milletvekilliğinizin ilk yılını bitirmek üzeresiniz. Öncelikle sağlık alanından başlamak istiyorum. Bu konuda son bir yılda Kırşehir’de neler yapıldı, bilgi verebilir misiniz?

  Bakın Kanuni Sultan Süleyman’ın çok güzel bir dizesi vardır;

 “Halk içinde muteber bir nesne yok, devlet gibi 

  Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi”

 Dolayısıyla sıhhatli bir nefesiniz yoksa dünyanın en zengini de olsanız, en fakiri de olsanız en büyük hükümdarı da olsanız kâr etmez. Kırşehir halkı en iyi sağlık hizmetini hak etmektedir. Bu nedenle göreve gelir gelmez bu alanda kolları sıvadık.

 Son bir yıla bakıp geriye döndüğümde şükürler olsun ki çok önemli çalışmalar yapıldığını görüyoruz. Kırşehir’de sağlık hizmeti alınan yerlerin başında Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi geliyor. Yoğun bir hasta trafiği var. Buradaki çalışmalara baktığımızda, Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hem teknik hem de sağlık personeli açısından, önemli mesafeler kat ettiğini, çok daha güçlendiğini görürsünüz. Bu anlamda yatak kapasitesi artırılırken, poliklinik sayısı da 103’e yükseltildi. Hastanemizin yeni inşaatı da hızla yükseliyor. O da tamamlandığında, çok daha gelişmiş imkânlara sahip olacağız.

Ac5E22F6 D8D6 4F68 Abb1 5928F5De58C2 Araştırma hastanemizin dışında, muhtelif zamanlarda inşa edilen 5 ayrı hastane ile Kırşehir’imiz hastanelerinde toplam yatak sayısı 604’e, yoğun bakım odaları 82’ye ve Birinci Basamak Sağlık Hizmeti Birimleri de 147’ye yükselmiş oldu. Yine 3750 m2 kapalı alana sahip olacak Akçakent Devlet Hastanesi projesinin de ihalesi yapılarak inşaat aşamasına gelindi. Yeni devlet hastanelerinin yapılması için de planlamalar yapılıyor.

 Tabii hastanelerimizin dışında, birinci basamak sağlık hizmetlerinin kapasitelerinin artırılmasının dışında bu merkezlere yenilerinin eklenmesi konusunda da önemli adımlar attık. Boztepe’de ve Akçakent’te bulunan Toplum Sağlığı Merkezleri’nde kurduğumuz Entegre Sağlık Merkezleri’ni faaliyete geçirdik. Entegre sağlık merkezlerini ben özellikle önemsiyorum çünkü bunlar 7/24 Kırşehir halkının hizmet alabileceği sağlık merkezleridir.

 Bunların yanı sıra Özbağ’da Aile Sağlığı Merkezi kurduk. Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi bu süreçte hizmete girdi. Bunlarla beraber ihalesi yapılan sağlık merkezleri var. Yine önümüzdeki süreçte Şehit Polis Hayrettin Yılmaz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine bir Ek Hizmet Binası yapacağız.

 Sağlık hizmetlerinin bir diğer çok önemli alanı ise Acil Sağlık Hizmetleri’dir. Bu konuda hizmet veren merkezlerin sayısını artırırken, hem hastanelerimizin acil servislerini daha modern hale getirdik hem de yeni ambulanslarla alt yapımızı daha da güçlendirdik. İlk etapta Mucur, Akçakent, Çiçekdağı ve Güldiken Mahallesi’nde 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu yapıyoruz. Yine buralara Aile Sağlığı Merkezleri inşa edeceğiz. Bunların dışında ilimizde 8 (sekiz) araçlı ekip ile Evde Sağlık Hizmeti sunuyoruz. Evden çıkamayan, hastaneye götüreni olmayan ve kendini bu konuda yalnız hisseden vatandaşlarımız için bu hizmet çok önemli. Bu hizmet aynı zamanda devletin şefkat elidir. Şükürler olsun ki böyle bir önemli hizmetle binlerce hastamıza, evlerinde zahmet çekmeden onları yormadan sağlık hizmeti veriyoruz. Başta sağlık personelimiz olmak üzere bu konuda emeği geçen herkese bu vatandaşlarımız adına bir kez daha sizlerin aracılığıyla teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

46789C58 697B 4Aa1 A209 04C2568582C4 Buradan sizlerin aracılığıyla bir müjdeyi tekrarlamak isterim. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş Hanım’dan sözünü aldığımız, Gündüz Bakımevinin yer tahsisi ve projelendirme çalışmalarını tamamladık. İnşallah buranın da çok yakında inşaatına başlayacağız.

 Bu merkezleri oluştururken sağlık personeli sorunumuzun olduğunu da belirtmek isterim. Bu konuda da çok önemli adımlar attık. Öncelikle hekim sayımızı 486’dan 527’ye yükselttik. Yeni sağlık personeli atamalarıyla bu yıl içerisinde çok daha güçleneceğiz.

Bunlar çok önemli yatırımlar, peki hastanelerin teknik ihtiyaçları ve donanımları ile ilgili bir çalışmanız var mıdır?

 Az önce de belirttiğim gibi sağlık yatırımlarını ben özellikle çok önemsiyorum. Geçtiğimiz pandemi döneminden ciddi bir ders alarak çıktık. Ben göreve geldiğim ilk zamanlar gerek İl Sağlık Müdürlüğümüz gerekse de Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimi ile görüşmelerde bulundum. Onları dinledim ve ihtiyaçlarını not aldım. Özellikle sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca sağ olsun hiçbir isteğimizi kırmadı ve gerek İl Müdürümü gerekse de Başhekimimizin isteklerini eksiksiz yerine getirmeye çalıştık.

383E5E16 6815 4E94 A9Db Cfc09C465F99 Öncelikle Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanemizde, MR cihazı sayısını ikiye çıkarttık. Yine hastanemize 2 adet ekokardiyografi cihazı, yeni ultrason cihazı yıkama ve HD endoskopi video sistemi gastroenteroloji kliniğine endoskopi cihazı alınarak, gastroenteroloji çok daha güçlenmiş oldu. Öte yandan Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanemizde Romatoloji ve Onkoloji polikliniklerimiz ilk kez hizmet sunmaya başladı. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Robotik Yürüme Rehabilitasyon Sistemi alınarak aktif hale getirildi. Kardiyopulmoner Rehabilitasyon ile Astım ve KOAH hastalarımıza hizmet sunmaya başladı. Ayrıca hastanemiz havuzlarının bakım onarım sürecine başlanmış olup tamamlandığında sağlık turizmi kapsamında da hizmet vermeye başlayacak. Bir sevindirici haber de açık kalp ameliyatlarıyla ilgili. Hastanemiz bu konuda da artık ameliyatlara başladı. Bu konu benim için çok önemliydi ki şükürler olsun ki bu konuda da ilerleme katetmiş olduk.

 Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bir diğer sorunu ise acil servisti ki bu konuda da önemli adımlar atıldı. Acil servis polikliniği ve muayene odalarının genişletilmesi, hastanenin rekreasyon peyzaj düzenlemesi, otopark düzenlemesi ve yaya geçişleri projeleri hazırlanarak çok yakında ihaleleri de yapılmış olacak. Bu arada çocuk acil müşahede alanlarının genişletilmesi çalışmalarını da tamamlayarak, hizmet kalitesini de artırmış olduk.

 Benzer biçimde ilçelerimizin de sağlık alt yapısını güçlendirmeyi hedefliyoruz. Akpınar ve Çiçekdağı Devlet Hastanelerinin uzman hekim ihtiyaçları son atamalarla karşılanmış oldu. Her iki hastanenin fiziki şartları da iyileştiriliyor. Bunların dışında Mucur Devlet Hastanesi’nin Hemodiyaliz Ünitesi’nin de kapasitesi artırıldı.

 Özetle şöyle bir baktığımda bu kısa sürede Kırşehir’de sağlık alanında çok önemli hizmetler sunmuşuz. Bu bizim için yeterli mi tabii ki hayır! Kırşehirli hemşehrilerim şundan emin olsun. Bu konudaki kalitemizi teknik imkânlarımızı çok daha artıracağız.

Bee06817 09Cc 4Eda 8470 3D57B1582Fe2Vekilim peki bu süre zarfında üniversiteler ya da sivil toplum kuruluşları ile herhangi bir ortaklık kuruldu mu?

 Çok güzel bir konuya deyindiniz. Bu konudaki en somut örnek Kırşehir il genelinde gerçekleştirdiğimiz sağlık taramalarıdır. İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Merkez ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliği ile yürütülen “Cumhuriyetin 100. Yılında Sizin İçin Buradayız” proje kapsamında, Kırşehir’imizde toplam 242 köyde sağlık taramaları gerçekleştirdik. Bu konudaki çalışmalarımız sürüyor.

 Yine üniversitemiz ile de çok yakın bir ilişki ve süreç yürütüyoruz. Özellikle geleneksel sağlık uygulamaları konusunda Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi, Türkiye’yi aşmış ve dünyada öncü olma durumuna gelmiştir. Günümüzde artan alternatif sağlık uygulamalarına paralel olarak dünya genelinde ciddi bir tıbbi sülük ihtiyacı bulunmaktadır. Geçmişte dünya genelinde tıbbi sülük üretiminin %80’den fazlası Anadolu topraklarından temin edilmiştir. Ancak sülük üretimi yapıldığı sulak alanlarda büyüyen sivrisineklerin yaydığı sıtma hastalığından korunmak için, bu sulak alanlar zamanla kurutulmuş ve tıbbi sülük üretimi de maalesef böylece sekteye uğramıştır. Ancak günümüzde özellikle de Tıbbi Sülük Üretimi ve tedariki konusunda ülkemiz, yeniden dünyada ilk sıralarda yer alırken Tıp Fakültemiz de Türkiye’de steril sülük üretimi yapan sayılı üniversiteler arasındadır. Geçtiğimiz yıl nisan ayında açılan Ahi Sülük Üretim ve Araştırma Merkezi Türkiye’nin en büyük ikinci tıbbi sülük üretim merkezidir. Dünyanın artan tıbbi sülük ihtiyacı düşünüldüğünde bu merkezin kısa sürede üniversitemiz ve Kırşehir’imiz için son derece faydalı olacağına eminim. Buradan özellikle başta Rektör Hocam Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil başta olmak üzere Tıp Fakültesi’nin bütün öğretim üyelerine ve öğrencilerine teşekkür etmek istiyorum.

Vekilim, sizin bir diğer önemli başlığınız da eğitim. Siz, Kırşehir’e göreve geldiğinizden bu yana eğitim odaklı ciddi projeler yürüttünüz. Bunlardan bahseder misiniz?

Ed866106 F87D 411B B261 Ca0891Ae1Ba7 (1) Bakın Kırşehir’in bir Ahi kenti olduğunu her fırsatta söylüyoruz. Ancak Ahiliği basit bir esnaf örgütlenmesi olarak düşünmemek lazım. Ahilik aynı zamanda çok ciddi bir eğitim kurumudur. O dönemin şartlarında bile eğitim, şehir merkezlerinin yanı sıra bütün köyleri ve civar kasabaları içine alacak şekilde organize edilmiştir. Öyle ki mesleki eğitimler, bugün olduğu gibi o dönemde de her yaşta herkese açıktır. Aslında bugün tüm dünyada çokça konuşulan “Yaşam Boyu Eğitim” anlayışı bizdeki tarihi çok daha eskidir. Biz de Ahiliğin bu eğitim uygulamalarını Cumhurbaşkanımızın gösterdiği “Türkiye Yüzyılı” vizyonu ile 21. Yüzyıla uyguladık ve gençlerimizi Türkiye Yüzyılına, cumhuriyetimizin ikinci yüz yılına hazırlamaya çalıştık.

 Bu bağlamda Türkiye’de ilk kez, “MİLLET KURSU” projesini hayata geçirdik. Bu projenin ilk amacı, özellikle ekonomik durumu yerinde olmayan öğrenci kardeşlerimizin kurs ve kırtasiye ihtiyaçlarının karşılaşmasıydı. Bu amaç doğrultusunda norm kadro fazlası 600 küsur öğretmenimizle beraber projeye başladık.

 İlçelerimizde taşımalı eğitim yoluyla okullara gelen öğrencilerimiz var. Çocuklarımız ve gençlerimiz hafta sonu okullarımızda, ücretsiz olarak Milli Eğitim Müdürlüğümüzce yapılan destekleme yetiştirme kurslarına ulaşım imkanları olmadıkları için katılamıyorlardı. Biz bu proje kapsamında, çocuklarımızı belediyelerimiz ve kaymakamlıklarımız imkânları ile ücretsiz taşıyarak kurslara katılmalarını sağlıyoruz.

  İl merkezimizde, liselerimizde pansiyonlarda kalan gençlerimiz var. Bu gençlerimizin pansiyondaki zamanlarını daha verimli geçirebilmesi ve akademik anlamda çalışmalarına destek olabilmek amacıyla, Millet Kursu kapsamında hafta içi akşamları 9. ve 10. sınıflarda okuyan öğrencilerimiz öncelik olmak üzere kurslar açtık. Bu kurslara katılan öğrenci kardeşlerimize yine dönem dönem kitap desteği sağladık. Önemli bir ayrıntı, kurslar o kadar verimli oldu ki pansiyonda kalmayan öğrencilerimiz bile aileleri tarafından bu kurslara getiriliyor.

 İlimizde malumunuz polis ve asker olmak isteyen çok sayıda gencimiz var. Bu gençlerimizin bu okullara yerleşebilmesi için yazılı sınavın dışında bir de spor parkurlarının bulunduğu uygulama sınavından başarılı olması gerekiyor. Bu amaca hizmet eden kurslar ise ücretli olarak özel kurslar şeklinde oluyor. Biz bu proje kapsamında ilimizde, bu kursları ÜCRETSİZ olarak açtık. Şu an 90 gencimizin devam ettiği kurslara her geçen gün talep artıyor. Milli Eğitim Müdürlüğümüz, isteyen tüm gençlerimize bu hizmeti vermek üzere ekiplerini oluşturmuş vaziyette.

 Yabancı dil artık gelişen dünyada her geçen gün önemini artırıyor. İlimizde şöyle bir istatistik dikkatimizi çekti. Sınavlarda özellikle Liselere Geçiş Sınavlarında ilimiz, 6 dersin 5’inde ortalama olarak Türkiye ortalamasının üzerinde. Sadece tek bir derste bu ortalamanın çok az altında. Bu da İngilizce. Gerek bu alana destek olması gerekse yabancı dil öğrenimlerini geliştirmek üzere İngilizce Sohbet Odaları oluşturduk. Çocuklarımız hangi yaşta olur ise olsun bu alanlara geliyor. İngilizce öğretmenlerimizin başkanlığında burada müfredata bağlı kalmaksızın, sadece İngilizce sohbet ediyor, bu şekliyle dil öğrenmedeki cesaretlerini ve pratiklerini geliştiriyorlar.

 Özel bireylerimizin memur olabilmeleri için EKPSS sınavlarına girmesi gerekiyor malumunuz. Millet kursu kapsamında özel bireylerimiz için ne yapabiliriz diye düşündük ve Erol Güngör Ortaokulumuz içerisinde bu kardeşlerimiz için ücretsiz EKPSS kurslarını açtık. Yayın desteği de verdiğimiz bu kurslarımızda özel kardeşlerimizin bu sınavlara en iyi şekilde hazırlanmalarını hedefliyoruz.

 Millet Kursumuzun bir diğer çalışması olarak ise üniversite sınavına hazırlanan gençlerimizi Hirfanlı’da bulunan kamp merkezimize götürüyor burada 3 gün süren YKS hazırlık kampında hem verimli ders çalışmalarını hem de kamp ortamında eğlenceli zamanlar geçirmelerini sağlıyoruz. Kamp süresi boyunca yine bu gençlerimize ücretsiz olarak yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

 Çocuklarımızın mutluluğunu bizim için her şeyden daha önemli. Özellikle ilkokul çağında çocuklarımızın geleneksel çocuk oyunları ile eğlenmelerini çocukluklarını bizim zamanımızda olduğu gibi yaşayabilmelerini istiyoruz. Bu amaç doğrultusunda üniversitemiz ile işbirliği içerisinde, ilimizde bulunan temel eğitim okullarımızın bahçelerini çocuklarımızın talepleri doğrultusunda, üniversiteli gençlerimiz ile birlikte renklendiriyor ve oyun alanları çiziyoruz.

 Yine liselerimizin bahçelerine de gerek Özel İdaremiz imkânları ile gerekse Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz işbirliği ile oyun alanları yapıyoruz.

 Bir önemli müjdeyi de burada sizlerle paylaşmak isterim. İlimize bir Bilim Merkezi yapıyoruz. Cacabey Uzay, Bilim ve Sosyal Yaşam Merkezimizde çocuklarımız için Uzay Gözlem Evi, Bilim Müzeleri, Dene Yap Atölyelerinin yanında, gençlerimiz için kütüphane ve kitap kafemiz bulunuyor. Daha da güzel bir şey düşündük. Çocuklarımız bilimle, ilimle uğraşırken aynı zamanda eğlenebilsinler diye Buz Paten Pistini de bu kompleksin içine kattık. Çok kısa zamanda hizmete girecek olan Bilim Merkezimiz ilimizde çocuklarımızın hayallerine kavuşmalarına önemli bir destek verecektir.

 Bölgenin en büyük meslek liselerinden birisini ilimize yapıyoruz. Güncel maliyeti yaklaşık 300 milyon Türk Lirası olan, kompleks içinde gençlerimiz Milli Muharip uçaklarımıza parça üretmenin yanında savunma sanayisine üretim yapan bireyler haline geleceğini umuyoruz.

 Kırşehir ilimizin eğitimde Ahilik merkezi olacağının adımlarından olan, Ahilik anlayışını ilimiz Milli Eğitim Müdürlüğü ile 81 ile tanıtacakları müjdesini verdi. Ahiliğin tanıtılması ve yaygınlaştırılması anlamında bu çalışmayı çok önemsiyor, ilimiz merkezli olarak bu tanıtımın yapılacak olmasından mutluluk duyuyoruz. Ayrıca 81 il genelinde Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde Ahilik Dersi zorunlu ders haline getirilmiştir.

 Yine yaklaşık 300 milyon maliyetle yaptığımız, 200 Yataklı Uygulama Otelimizin de tamamlandığında termal havuzları ve kongre salonlarıyla ilimize ayrı bir değer katacağını da buradan sizlere ifade etmek istiyorum.

 Millî Eğitim Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmeler sonucunda 2017 yılından bu yana inşaatı devam eden Kaman 80 Kişilik Pansiyon ve Çok Amaçlı Atölye  (Öğretmenevi) inşaatımız İl Yatırım Programına alınmıştır. Bu sayede en kısa zamanda tamamlanacak olan proje ile şehrimizin önemli bir ihtiyacını daha karşılamış oluyoruz.

 Tabi burada şunu da belki dile getirmek gerekebilir, eğitimle ilgili yaptığımız bu yatırımlarda ve projelerde merkez belediyesinin desteğini maalesef alamadık. CHP belediyesi olması hasebiyle kendileri bizimle çalışmak istemediler ve destek taleplerimize de karşılık vermediler. Şuan Kaman, Mucur, Akpınar ve Çiçekdağı’nda belediyelerimiz bütün imkânlarını seferber ederek bu çocuklarımızın gerek köylerden ilçe merkezlerini ulaşımlarını gerekse de kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Merkezde ise Belediyeden destek alamasak da İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile bu süreci gayet rahat yürütüyoruz elhamdülillah.

 Ayrıca yine Türkiye’de bir ilk olarak meslek liselerimizin bünyesinde özel bireylerimizin yardımcı araç ve gereçlerinin tamir bakım onarımlarını ÜCRETSİZ olarak yapmak üzere ENGELSİZ ONARIM MERKEZLERİ kurduk. Bu merkezlere gelen özel vatandaşlarımız kendilerine ayrılan alanda istirahat ederken, okulumuz bünyesinde bulunan atölyelerde araçlarının bakım ve onarım ihtiyaçlarını karşılayabilecekler.

Sayın vekilim peki üniversite ile ilgili bir çalışmanız ya da ortaklığınız var mıdır?

 Tabiî ki, orada da şu şekilde, Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Işıkhan ile Kırşehir’de istihdamı nasıl arttırırız diye istişare ettik ve üniversite ile İŞKUR işbirliğinde bir kariyer planlama merkezi açtık. Üniversitemiz bünyesinde açtığımız bu kariyer planlama merkezinde mezun olan gençlerimizi en doğru ve en hızlı şekilde istihdam etmek istiyoruz. Bunu tabi kamu-sanayi işbirliği gibi de düşünebiliriz. Çocuklarımız sektörlerde iş başvurusunda bulunduğu zaman doğal olarak sektörler tecrübeli çalışan istiyor. Bölümünü yeni bitiren birçok öğrencimizin de aynı anda tecrübe kazanma şansı her zaman olmuyor. Örneğin makine mühendisliğini bitirmiş ama oradaki modern makinelerin birçoğunu kullanma tecrübesi yok. Yani teorik olarak yeterli ama pratiğini geliştirmesi lazım. Bu anlamda işverenlerle de görüştük onların da tecrübeli elemana ihtiyaçları olduğunu bildirdiler ve bu yönde bir talep de bulundular. Biz de Petlas üzerinden, TİSK üzerinden, TOBB üzerinden bir çalışma yürüttük. Mezun olan ya da son sınıfa gelmiş mezun olmak üzere olan çocuklarımıza 3 aylık, 5 aylık ve 6 aylık periyotlarda belli başlı tecrübî eğitimler vererek onları sektöre hazırlıyoruz. Mesela yazılım kursları eğitimleri, bilişim eğitimleri veriyoruz ya da çeşitli mühendislik uygulamaları eğitimleri veriyoruz ve bunları da İŞKUR üzerinden istihdamlarını sağlamaya çalışıyoruz. Bu süreç şuan başladı ancak daha tam istediğimiz hızda verim alamıyoruz. Şu anda bu programdan yararlanan öğrenci sayısı 350.  İnşallah 1 Nisan itibari ile hızlanmış ve bu sayıyı dört haneye çıkartmış olacağız.

 Ayrıca yine İŞKUR ile müşterek yürütülen bir programımız var. Toplum Yararına Personel Programı. Burada çeşitli hizmetlerinin desteklenmesi yoluyla, özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin çalışma alışkanlığı kazanmaları ve bu kişilere geçici gelir desteği sağlamak üzere, aktif işgücü hizmetleri kapsamında İŞKUR ile kamu kurum ve kuruluşları işbirliğinde düzenlenen bir programdan bahsediyoruz. Şu an 1176 Kırşehirli hemşerimiz bu programdan yararlanmaktadır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Işıkhan’ın son olarak açıkladığı 300 TYP ile 1476 kardeşimiz istihdam edilmiş olacaktır.

Kamu-Sanayi işbirliğine çok önem veriyorsunuz anladığım kadarıyla.

 Evet tabiî ki. Kırşehir Ahi kenti diyoruz, esnaf kenti diyoruz. Yeni sanayi ve iş kolları oluşmazsa buradaki Ahilik geleneklerini sürdüremeyiz. Bu sebeple ben sanayi ve iş kolları meselesini özellikle önemsiyorum. Milli Savunma Bakanımız Sayın Yaşar Güler’in açıkladığı müjde ile Savunma Sanayinin bir tesisini Kırşehir’de kuracağız.

 Tabi bunlar için önce şehrimizin alt yapı çalışmalarını geliştirmek zorundayız. Kırşehir’imiz için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza bağlı yatırım programında şu an itibari ile toplam değeri 7 Milyar 57 Milyon TL olan 14 adet projemiz bulunmaktadır.

 Yine Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonrasında uzun zamandır akıbeti gündem olan Ankara-Niğde Otoyolu bağlantısı ile terminal kavşağı arasında bulunan yaklaşık 10,5 km’lik Bitümlü Sıcak Karışım Kaplamalı Bölünmüş yolun projesi bitmiştir ve ihale süreci başlayacaktır.

Bu herhalde uzun süredir Kırşehir gündemini meşgul eden bir konuydu değil mi?

Ac930E8B B5Cd 4Bc9 8A87 B0B0927B2C9D Evet 2018’den beri beklemedeydi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sn. Abdulkadir Uraloğlu’nu Kırşehir’imize davet ettik. Meselenin önemini anlattık. Hemşerilerimizin bu konuda bir talebi olduğunu kendilerine ilettik. Sağ olsun bakanımız da gerekli talimatları vererek süreci hızlandırdı. 18 Mart’ta ihalesi yapıldı, 3 firma seçildi. İnşallah nisan ayı itibari ile süreç başlayacaktır.

 Yine Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’nun Kırşehir’de verdiği müjdelerden biri de Kırşehir – Nevşehir havaalanı yolunun yapılması ile havaalanı ile Kırşehir arası mesafenin yarım saate düşerek ilimizin kullanımına uygun hale getirilmesidir.

  Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’nun ve Karayolları Genel Müdürümüz Ahmet Gülşen Bey’in ekipman destekleri ile İl Özel İdare çalışmalarına destek olarak; Kırşehir’de tüm köy yolları dahil bakım ve açma çalışması başlatılmıştır.

 Ayrıca Otoyol Bağlantı Kavşağı, Üniversite Kavşağı, Savcılı Kavşağı, Cezaevi Kavşağı ve İmar kavşağı farklı seviyeli kavşak olarak projelendirilmiştir.

 Yolları bu şekilde olan bir kente sanayici de gelir, turist de…

 Alt yapı çalışmalarımızı bu şekilde geliştirdikten sonra 3000 dükkanlık Yeni bir Organize Sanayi Sitesi kuracağız, o da mesela proje aşamasında şu an. Ayrıca Kaman Organize Sanayi Bölgesi’ne de yeni bir doğalgaz hattı açıyoruz.

 Defterdarlık öncülüğünde Yatırımcı Bilinçlendirme toplantıları ile mevcut yatırımcıların ve yatırım yapmak isteyen iş adamlarımızın yararlanacakları teşvik, destek, KDV muafiyeti, yatırım kredileri konularında eğitim ve bilgilendirme toplantıları gerçekleştirerek özel yatırımları destekliyoruz.

Ayrıca şunu da buradan söylemek lazım. Organize Sanayi Bölgesine ek yapma gibi bir düşüncemiz var. Tarım ve Orman Bakanlığımız ile görüştük yer tahsisi için çalışma yapıyoruz şu an. Buraya TOKİ marifetiyle 800-1000 dükkanlık bir ek Sanayi Bölgesi eklediğimizde 5000 ile 10.000 kişilik bir istihdam söz konusu olacak. Bunun da gerek Kırşehir halkı olsun gerek esnaf kardeşlerimiz Ahi kardeşlerimiz olsun, son derece faydalı olacağı kanaatindeyim.

 Yeni oluşacak istihdamlarda ve mevcut ihtiyacı karşılamak için oluşturulan Kariyer Merkezi ile nitelikli ve eğitimli ara personel yetiştireceğiz.

Sayın Vekilim Savunma Sanayi Lisesi'nin Kırşehir'e kazandırılmasıyla ilgili heyecan verici süreç nasıl başladı ve bu fikir nasıl ortaya çıktı?


 Millî Savunma Bakanımız Sayın Yaşar Güler’in Kırşehir ziyaretinde, şehrimize bir savunma sanayi kuruluşu tesisi yapılacağının müjdesini vermesiyle bu süreç başladı. Bu gelişme, bizim için bir ilham kaynağı oldu ve savunma sanayimize katkı sağlayacak, alanında uzman gençler yetiştirebilmek adına Savunma Sanayi Lisesi fikrini geliştirdik. Bu konudaki görüşmelerimizi Savunma Sanayi Başkanımız ile yaptık ve neticesinde Kırşehir’imize bu önemli eğitim kurumunu kazandırma kararı aldık.


 Lise VekilPeki Vekilim Savunma Sanayi Lisesi'nin Kırşehir'e ve öğrencilere sağlayacağı temel faydalar neler olacak?


 Savunma Sanayi Lisesi, Kırşehir’e ve öğrencilerimize birçok yönden katkı sağlayacak. Öncelikle, bu lise; savunma sanayimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirecek. Öğrenciler, burada aldıkları özel ve teknik eğitimle birlikte yerli ve millî savunma sanayimize doğrudan katkıda bulunabilecek bilgi ve becerilere sahip olacaklar. Ekonomik açıdan, lise; yerel ekonomiye canlılık getirecek, çeşitli iş imkânları yaratacak ve şehrimizin kalkınmasına katkı sağlayacak. Eğitim kalitesinin artmasıyla birlikte Kırşehir, savunma sanayii odaklı bir eğitim merkezi olarak da öne çıkacak.

Vekilim siz gerek İstanbul olsun gerek Ankara olsun, Kırşehir dernekleri ile zaman zaman bir araya geliyorsunuz. Yatırımlar konusunda bu bağlamda Kırşehir’in daha cazip hale gelebilmesi için daha başka neler yapılabilir sizce?

 Bu konuda valiliğimiz ile bir çalışma yapıyoruz. Kendi hemşerilerimizin Kırşehir’e yatırım yapmaları için bir hazırlık içerisindeyiz. Şimdi yatırımcı her şeyi hazır ister. Yani yatırımcıya hangi araziler tahsis edilebilir, bu arazilerin ulaşım imkânları nasıl, arazilerin iskânı var mı gibi sorulara hızlı cevap verecek bir sistem üzerine valiliğimiz ile beraber çalışıyoruz. Bu sistem oluştuğunda inşallah bir yatırımcı geldiğinde arsanın nasıl tahsil edileceği, sürecin nasıl işleyeceği, belediye ve diğer imkanların nasıl sağlanacağını toplu olarak sunacağız.

 Tabi bu süreçte iş dünyasının da taleplerini göz önünde bulunduruyoruz. İlerleyen zamanlarda sanayi bakanlığımız ve diğer bakanlıklarla da bu konuda ilgili çalışmaları yürüteceğiz. Yatırım ve çalışma ortamlarını iyileştireceğiz.

Biraz önce de kendiniz de ifade ettiniz. Ahilikle ilgili faaliyetler yürüttünüz, gerek vekilliğiniz döneminde gerekse de genel müdür olduğunuz süreçte. Tabi bir de bu konuda bir kanun hazırlığınız var, bu konuda biraz bilgi verebilir misiniz?

13D87A08 F4C1 4666 A47B 5E43E2Aad396 Az önce sağlıkla ilgili yatırımlardan bahsettiğimiz kısımda sağlığın önemine binaen Kanuni Sultan Süleyman’ın bir dizesini okumuştum size. O dizeleri hemen herkes bilir. Ancak o dizelerin bulunduğu gazel;

  “Saltanat didükleri ancak cihân gavgâsıdur

  Olmaya baht u saâdet, âlem-i dünyada vahdet gibi”

Altın ailesinin acı günü Altın ailesinin acı günü

şeklinde devam eder. Yani bu dünyadaki en önemli saadet verici mesele vahdettir, birliktir. Eğer birlik içinde değilseniz saltanat dediğiniz şey bir cihan kavgasından ibarettir. Dolayısıyla buradan hareketle yapmak istediğiniz projelerde her ne kadar iyi niyetli olursanız olun, yaptığınız proje her ne kadar faydalı olursa olsun birlik ve düzen içinde yapmazsanız kalıcı olması mümkün değildir. Bu nedenle bizde ahilik ile ilgili yapmak istediğimiz projeleri “Ahi Evran-ı Veli Vakfı Kanunu” çerçevesinde gerçekleştirmek istiyoruz ki yaptığımız işler kalıcı olsun.

 Bu bağlamda, mesela ülkemizde Ahilik Haftası var ve başta Kırşehir olmak üzere 81 ilde okullarda kutlanıyor. Ancak biz bunun zorunlu ders olmasını istiyoruz. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’in de talimatıyla bunun alt yapısı hazırlandı, müfredatı oluşturuldu hatta derste uygulanacak kitaba kadar hazırlandı ve Meslek liselerinde Ahilik zorunlu ders olarak okutulacak inşallah.

 Bunun yanı sıra Kırşehir merkez olmak üzere bu dersi verebilecek eğiticilerin de eğitileceği bir proje de hazırlandı. Kırşehir merkez olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığımızın da önderliğinde, 81 ilde bir eğitim seferberliği başlatıyoruz. Bu sayede Ahilik 81 ilimizde anlatılacak inşallah.

 Bu bağlamda tüm Türkiye’de az önce de bahsettiğim birlik ve beraberlik ruhu içerisinde Cumhurbaşkanımızın da talimatıyla inşallah bu yasama yılı içerisinde Ahi Evran-ı Veli Vakfı Kanununu çıkartacağız. Bu kanun çerçevesinde yönetim kurulu Bakan Bey, TOBB Başkanı, TİSK Başkanı, TESKOP Başkanı, Belediye Başkanı, Vali ve Rektör’den oluşan bir vakıf kurmayı planlıyoruz. Bu vakıf Kırşehir’imize ve ahiliğe de hizmet etmiş olacak inşallah.

Bu vakfın faaliyet alanları ne olacak peki?

 Ahiliğin Türkiye’de ve dünyada tanıtılması ve geliştirilmesi ile ilgili aklınıza gelebilecek hemen her şeyi içinde barındıracak bir vakıf olacak inşallah. Burada aslında temel gayemiz şu ki, Ahilik şu an her ne kadar bakanlık bünyesinde olsa da bir vakıf çatısı altında ele alındığı zaman daha hızlı ve kesin sonuçlar elde edebileceğimiz bir kurum halini alacak. Çünkü Ahilik, normalde bütün değerleri içerisinde bulundura,n aynı zamanda bir savaş taktiklerinden tutun, eğitim ve esnaf gibi birçok kavramı kapsayan çok geniş bir manası ve felsefesi olan bir yapı. Ancak mevcut haliyle maiyetini tam anlatamıyor. Bunun bir kanun ve vakıf başlığı altında değerlendirilmesi ve daha düzenli ve sistemli ele alınması gerekmektedir.

Kırşehir, ailenin dışında bir de tarım kenti ve bu konuya ilişkin de özellikle bölgesel anlamda da çok güçlü bir kas gücü gelişmiş vaziyette. Tarım ve hayvancılık konusunda son bir yıl içerisinde ne gibi çalışmalar yürütüldü ve sizin tarım alanında hedefleriniz nelerdir?

 Tabi Kırşehir bir tarım kenti değil gibi düşünülebilir, zira Kırşehir Bozkır ile çok fazla özdeşleşmiş bir şehir. Hatta şehrimizin yetiştirdiği en büyük halk ozanı olan Neşet Ertaş bile “Bozkırın Tezenesi” olarak anılıyor çoğu yerde. Ancak aslında böyle değil tabiî ki, Kırşehir hayvancılığın çok yaygın olduğu tarımsal gelirin çok yüksek olduğu bir şehir. Bu anlamda Kırşehir’imizde tarımın daha da gelişmesi için ciddi yatırımlar söz konusu. Hatta şöyle bir rakam verebilirim. Tarımsal desteklere baktığımızda, il genelinde çiftçimize toplamda yaklaşık 745 milyon lira tutarında destekte bulunmuşuz.

Peki, hayvancılık alanında ne gibi yatırımlar var?

 Hayvancılıkla ilgili şunu söyleyebilirim ki Kırşehir gerçekten çok iyi bir yerde. Geçmiş 20 yıllık AK Parti iktidarında hayvancılığa yönelik uygulana politikalar sayesinde Kırşehir’imiz hayvancılık ve hayvancılıktan elde edilen et ve süt ürünleri gibi noktalarda önemli bir yer etmiş durumda. Bununla ilgili mandıra ve besi alanlarımızdaki tesislerimizin niteliklerini geliştirmemiz lazım. Dünya hayvancılıkta çok farklı bir noktaya doğru evriliyor. Modern besi yöntemleri son derece gelişmiş durumda ve biz bu yenilikleri çok yakından takip ediyoruz. Bunları inşallah Kırşehir’imizde de uygulayacağız.

 Burada aslında dikkat etmemiz gereken husus şu; şu anda köylerimizdeki nüfus azalmakta, bizim köylerimizdeki nüfusu arttırmaya ihtiyacımız var. Hayvancılığı köylerimize yayarak ve vergi muafiyeti gibi bir takım teşviklerle desteklememiz lazım. Şu anda mandıra hayvancılığı yapılıyor ama bunu daha da genişletmemiz ve geliştirmemiz lazım. Bir nevi köye dönüş gibi bir proje de yine programımızda bulunuyor.

 Bunun yanı sıra bir balık çiftliği ve buna entegre bazı tesisleri hayata geçirmek gibi bir projemiz de var. Henüz fizibilite aşamasında arkadaşlarımız çalışıyor maliyet hesaplaması vs. gibi hususlarda. Bunun da en kısa zamanda müjdesin veririz inşallah.

Tarım da anladığım kadarıyla üzerinde titizlikle durduğunuz konulardan biri.

C9Da662A A340 4De7 84E7 9E3Cf86Ea835 Evet. Tarımsal kalkınmaya yönelik yatırım çalışmalarını desteklemek zorundayız. Çünkü Türkiye bir tarım ülkesi ve ciddi miktarda tarım ürünlerini ihraç eden bir ülke. Özelde baktığımızda ise Kırşehir son derece önemli bir tarım kenti. Köylerimizde yapılan tarım ve hayvancılık, Kırşehir’in kalkınması açısından ciddi bir öneme sahip. Gerek Tarım ve Orman Bakanlığı olsun gerek diğer bakanlılar olsun koordine bir çalışma yaparak Kırşehir’in köylerine ve köylülerine hak ettikleri hizmeti sunmak zorundayız. Mustafa Kemal Atatürk boşuna “KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR” demedi. Köylü olmazsa domates olmaz, soğan olmaz, et olmaz, süt olmaz… Bütün temel gıdalarımızı üretenler hep köylü kardeşlerimiz. Bu konudaki zorlukları sanırım bir köylü çocuğu olarak çok yakından biliyorum. İnşallah bu konuda Kırşehir olarak çok daha iyi bir konumda olacağız. Kimsenin bu konuda en ufak bir şüphesi olmasın.

Sayın Vekilim Kırşehir'deki turizm yatırımlarına yönelik Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın planları nelerdir ve bu planların şehrin turizmine katkısı nasıl olacaktır?


 Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak, Kırşehir'deki turizm potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için kapsamlı bir yatırım ve geliştirme planı uygulamaktayız. Bu planlar arasında, tarihi ve kültürel mirası ön plana çıkaran Merkez Kalehöyük'ün çevre düzenlemesi, Mucur Yeraltı Şehri'ne yönelik iyileştirmeler, bölgenin tarihi ve turistik alanlarının tanıtımına destek, Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi ve Japon Bahçesi'ne erişim olanaklarının artırılması, ve Kırşehir Ahilik Müzesi'nin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımının güçlendirilmesi yer almaktadır. Bu yatırımlar, bölgenin ziyaretçi sayısını artırarak ekonomisine doğrudan katkı sağlayacak, aynı zamanda Kırşehir'in kültürel ve tarihi mirasını koruyup tanıtmak suretiyle sürdürülebilir turizmi teşvik edecektir.

Peki son olarak geçtiğimiz bir yıl içinde gençler için ne gibi projeler hazırladınız?

 Gençlerimiz bizim için son derece önemli. Ahilik kavramının fütüvvet adı verilen bir felsefeye dayanır. Bu da gençler demektir. Gençlerin eğitildiği ve Ahilik ruhu ile buluşturulduğu felsefi alt yapıdır fütüvvet. Bu nedenle aynı gelenekten geldiğimize göre gençlerimizi unutmamız söz konusu bile değildir.

 Gençlerimiz için önce şu müjdeyi verelim, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki’den bir MİLLET BAHÇESİ sözü aldık. Kentpark’ın devamına bir alt yapı oluşturma noktasında çalışmalara önümüzdeki ay itibariyle başlıyoruz. Bu millet bahçesinde gençlerimiz için ciddi rekreasyon alanları projeye eklenecek inşallah.

 Tabi üniversite gençliği dediğimiz zaman akla gelen ilk konulardan biri de barınmadır. Kırşehir merkezde toplam yurt kapasitemiz 9213. Bunların içindeki 790 kapasiteli olan yurt 1969 yılında yapılmış. Biz bu yurdun deprem performans analizini yapıyoruz.  Ayrıca 490 kişilik de bir adet kiralık yurdumuz bulunmaktadır. Ancak bunların yeterli olduğunu düşünmüyoruz. Gerek üniversitemizde öğretim gören gerekse de köylerden merkeze orta öğretim için gelen çocuklarımıza her şeyden önce dört dörtlük yurtlar yapmalıyız. Bunun için Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile ciddi bir diplomasi yürüttük ve 1000 kişilik bir yurt daha yapılmasını sağladık. Proje ve maliyet çıktısı hazır. 800.000.000 TL’ye mal edilecek yurt şimdiden Kırşehir’imize hayırlı uğurlu olsun.

 Tabi Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile sadece yurt için görüşmeler sağlamadık. Aynı zamanda çeşitli spor ve rekreasyon alanları için de çalışmalar yaptık. Önemli projeler hazırladık. İzin verirseniz madde madde açıklamak isterim.

Tabiî ki lütfen.

 Bakınız öncelikle Merkez ilçeden başlamak üzere;

 1400 seyirci kapasiteli büyük bir spor salonu yapıyoruz. Proje kapsamında 7 adet antrenman spor salonu ve 1 adet hentbol sahası olacak. Toplam inşaat alanı 6610 m2.

 Hirfanlı Baraj Gölü kenarına 158 kişilik uluslararası gençlik kampı yapıyoruz. Orada hali hazırda 264 kişilik bir gençlik kampı var. Bundan bağımsız olarak ikincisini inşa edeceğiz. Burada 52 adet tek katlı yapının haricinde 300 kişilik konferans salonu, yürüme yolları ve etkinlik alanlarından inşa edilecektir. Proje ve maliyeti hazırdır, en kısa zamanda inşaata başlanacaktır.

 Ayrıca sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapıyoruz. 2’li tip soyunma odası, 250 kişilik seyirci kapasitesi olacak. Ayrıca çelik portatif tribün ve aydınlatma ekleyeceğiz. Bunun da maliyeti projesi her şeyi hazır inşaata başlanacak.

 6 kulvarlı sentetik yüzeyli atletizm pisti yapılacak. Proje kapsamında 6 kulvarlı pist, 2’li tip soyunma odası, 250 seyirci kapasiteli çelik portatif tribün, orta çim alan, sulama sistemi su deposu ve aydınlatma yer almaktadır.

 Ayrıca Çiçekdağı’nda futbol sahasına bir soyunma odası yapıyoruz. Biliyorsunuz Çiçekdağı spor kulübü 1. amatör kümede mücadele etmektedir. Onlara da buradan başarılar diliyorum.

 Bununla beraber il genelinde merkez ve ilçeler olmak üzere toplamda 28 okulun bahçesine 10 adet aydınlatmalı halı saha, 16 adet aydınlatmalı basketbol-voleybol sahası ve 2 adet aydınlatmalı tenis kortu yapılması kararlaştırılmış olup maliyeti projesi her şeyi hazırdır.

 Kırşehir’imiz de inşa edilecek olan söz konusu bu yurt ve spor alanları için bakanlığımızın yaptığı yatırım toplamda 1.255.500.000 TL’dir. Kırşehir’imiz için az bile.

Sayın vekilim bu verdiğiniz bilgiler ve Kırşehir için yaptıklarınız için bu şehrin bir insanı olarak çok teşekkür ederim.

 Ben de Kırşehirli hemşehrilerimle sizlerin vasıtasıyla buluştuğum için teşekkür ederim. Sizler de vakit ayırdınız ve bizleri konuk ettiniz. Müsaade ederseniz malumunuz 31 Mart’ta Mahalli İdareler Genel Seçimleri için sandık başına gideceğiz. Kırşehirli hemşehrilerim 5 yıl boyunca şehirlerini ve ilçelerini yönetecek belediye başkanlarını seçecek.

 Hepimizin malumu son beş senede, Kırşehir’imiz eksik kaldı. Yoksun ve mahrum kaldı. Bakın Ahilik, hezeyan kapısını kapatmak, marifet kapısını açmaktır. Ahi dediğin marifet sahibi kişidir. Marifeti kadar milletine hizmet eder. Ne yazık ki bu güzel şehrimiz, Ahi Evran’ın şehri, Aşıkpaşa’nın şehri, Neşet Ertaş’ın şehri, ne yazık ki marifetli bir yönetimden uzak kalmıştır. Marifetli bir yönetimden uzak kaldığı ölçüde de atıl kalmıştır. Halbuki benim hemşerilerim en iyi yönetimi, en marifetli yöneticiyi, Gerçek Belediyeciliği, AK Parti Belediyeciliğini hak ediyor. Benim kardeşlerim, hezeyanı değil marifeti hak ediyor. Cumhur İttifakı’nın Kırşehir Belediye Başkanı Adayı Osman Arslan Bey, Yeni Yüzyılın Yeni Kırşehir’i” sloganıyla Kırşehir’imizin belediye başkanlığına adaydır. Ben kendisini Kırşehirlilere emanet ediyorum. Şuna eminim ki kazanan Kırşehir olacak. Allah yar ve yardımcımız olsun."