Kırşehir Belediyesi, çevre bilincini artırma ve yerli tarım üretimini destekleme amacıyla dikkat çekici bir kampanya başlattı. 26 Nisan ile 6 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan bu kampanyada, vatandaşlar 30 adet geri dönüşüm malzemesi (cam, plastik, metal) getirerek, 8-10 Mayıs tarihlerinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü kampus alanında ücretsiz fide alabilecekler.

Küçükoba’dan acı haber geldi!.. Küçükoba’dan acı haber geldi!..

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nun açıklamalarına göre, bu proje ile hemşehrilerinin yerli fide kullanarak tarımsal üretime yönelmeleri ve bölgesel tarımsal üretimin gelişimine katkı sunmaları hedefleniyor. Ekicioğlu, "Ata Tohumu Geçmişimizin Zenginliğidir" diyerek başlatılan ve önceki yıllarda da devam eden fide dağıtımının bu yıl da süreceğini belirtti.

Fide2

Fide dağıtımı için belirlenen yer, Cacabey Meydanı'nda kurulmuş olan Atık Toplama Noktası olacak. Vatandaşlar, geri dönüşüm malzemelerini buraya teslim ederek karşılığında bir belge alacak ve bu belge ile fidelerini teslim alabilecekler. Belediye bu yıl da Kırşehir'in iklim ve toprak koşullarına uygun domates, biber ve patlıcan gibi sebzelerin yerli tohumlarından üretilen fideleri dağıtacak.

Fide1Belediye Başkanı Ekicioğlu, kampanyanın çevre üzerindeki farkındalığı artırmasını ve vatandaşların geri dönüşüm konusunda daha bilinçli hale gelmesini umduğunu ifade etti.