1975: Ortadoğu gazetesinin başyazarı olarak yazılar yazdı.

41. ÖLÜM YIL DÖNEMİNDE PROF. DR. EROL GÜNGÖR (1)  (burhan güngör
   
 24 Nisan 2024 Prof. Dr. Erol Güngör’ün 41. Ölüm yıldönümü. Rahmetliyi 40. Ölüm yıldönümünde Türk Ocağı’ında Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Gündüz’ün anlamlı sunumu ile onu andık. Ayrıca adı verilen Ortaokul Müdürlüğünün tertip ettiği öğrencilere dönük etkinlikte Emekli Öğretim Görevlisi Mahmut Seyfeli  ve ben öğrencilere Erol Güngör’ü anlattık. 
Erol Güngör’ün  kronolojik hayat hikayesi özetle şöyle(1) 25 Kasım 1938 yılında Kırşehir’de doğdu (3’ü erkek 1’i kız dört çocuklu bir ailenin evladıdır) Babası Hacıhafızoğulları’ndan Abdullah Sabri Bey (Kırşehir Adliyesinde  zabıt katibi)  annesi Zeliha Gülşen Hanım’dı. Dedesi Ahi Evran Camii imamı Hafız Osman Hamdi Efendi. Annesinin babası olan  ve 1956 yılında vefat eden Lüfü Efendi de müftülük yapmış ilim sahibi muhterem bir zattır.
 1949:  Kırşehir Yeşilyurt İlkokulunu, 1952 yılında Kırşehir Kale Ortaokulunu bitirdi. 1952 yılında  Aile bütçesine katkıda bulunmak ve kendi harçlığını çıkarmak için kısa bir süre karayollarında gişe memuru olarak çalıştı.
  Erol Güngör’ün ailesi, bilgi düzeyi yüksek  ve dindar bir aile çevresi içinde yetişmiştir. Kırşehir’in manevi atmosferi içinde tarih ve kültür konularına ilgi duydu.  ortaokul ve lise yıllarında Kırşehir’de bulunan  Halk Evi Kitap Sarayına devam etmiştir Ayrıca bu milliyetçilik fikirlerinin bu zaman içinde uyandığını görüyoruz. Çünkü Türk Milliyetçiler  Derneği Kütüphane’sin de okuyucuları arasında  Türkiye’nin en iyi kütüphanecilerinden Mehmet Lütfi İkiz büyük  bir şanstır onun için. Yani evlerinden , mahallelerinden komşudurlar. Arapçayı dedesinin gayretiyle, Osmanlı Türkçe’sini de bu Mehmet Lütfi İkizler sayesinde öğreniyor. O yıllarda Türk İslam kültür tarihinin ana eserlerini okumaya başladı. Bu durum, onun daha sonraki ilim hayatının önemli bir tarafını teşkil edecek  olan milli  ve İslami kültür değerlerine ilgisinin temelini oluşturdu. Öte yandan Ziya Gökalp  ve Hilmi Zya  Ülgen gibi fikir adamların kitaplarını okudu. İlk yazısını yine  bu  yıllarda mahalli bir gazetede takma adla yayınladı. Sonra İlhan Darendelioğlu’nun neşrettiği toprak dergisini takip ederdi. Lisedeyken Fransızca öğretmeni  şair İlhan Berk’ten çok etkilenir. Zaten Fransızcasının güçlü olmasının en önemli sebeplerinden birisi  İlhan Berk’tir. Yine lisedeki müzik öğretmeni Veysel Arseven’in etkisiyle batı musikisine de meren sarar. Liseyi tamamladığında artık O, Fransızca bilen, Osmanlı Türkçesiyle  not tutabilen,  Arapça ve Farsça’ya aşina biridir.  
  1956 yılında Kırşehir Lisesi Edebiyat Bölümünü bitirdi. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne kaydoldu. 7 Ekim  1957 ylında Fethi Gemuhluoğlu tarafından Mümtaz Turhan’a tanıtıldı. Onun teşvikiyle Hukuk Fakültesi’nden ayrılarak Edebiyat Fakültesi’nin  Felsefe Bölümüne geçti. Üniversitedeki  tahsil hayatı boyunca hocasından çok etkilendi.
  1957 yılında  Edebiyat Fakültesi’nde memurluğa başladı. Fransızca yanında İngilizce de öğrendi. Misafir Hains’in laboratuvar asistanlığını yaptı. Ve derslerini Türkçe’ çevirdi.
  1961 yılnda  “Kültür Temaslarının Atütler Üzerindeki Tesiri” adlı bitirme tezi ile Edebiyat Fakültesi’nden  mezun oldu. Tecrübi Psikoloji Kürsüsü’ne asistan tayin edildi. Türkiye’de yeni bir ilim dalı olan Sosyal Psikoloji’ye yöneldi. Krech ve Crutchfield’in  Sosyal Psikoloji adlı eserini Türkçe’ye tercüme etti ve gazetelerde yazı yazmayı sürdürdü.
  1965 yılında  “KELAMİ (Verbal) Yapılarda Estedik Organizasyon” adlı teziyle doktor unvanını aldı.
  1966: Colorado Üniversitesi’nden sosyal psikolog Kenneth Hammond’un daveti üzerine Amerika’ya gitti. Bu Üniversitenin Davranış Bilimleri Enstitüsü’nde milletlerarası bir ekibin araştırmalarına katıldı.
  1968: Yurda dönerek Tecrübi Psikoloji Kürsüsünde sosyal psikoloji derslerini yürütmeye başladı.
1970: “Şahıslar Arası İhtilafların çözümünde Lisanın  Rolü” adlı teziyle doçent oldu.
 2 Nisan 1971: Piyade Asteğmen olarak askerliğini tamamladı.
  1971: Adnan Ötüken’in kurduğu Kültür Müsteşarlığı bünyesinde bulunan ve ülkemizin kültür meselelerinde konuşulduğu kültür komisyonunun en seçkin 40 üyesi arasına girerek, 1000 temel eser dizisinn yayın hayatına giriş kararının baş mimarlarından oldu.
  19 Temmuz 1973: Şeyma Güngör (Taşçıoğlu) ile evlendi.
  1975: Ortadoğu gazetesinin başyazarı olarak yazılar yazdı.
  1977:Tek evladı olan oğlu Turhan dünyaya geldi.
  1978: “Değerler Psikolojisi Üzerine Araştırmalar” başlıklı takdim teziyle sosyal psikoloji Profesörü oldu.
  1980: Yeni Sözcü, Yeni Düşünce, Doğuş, Hamle gibi birçok dergide fikirlerini sunmaya devam etti.
  1982: Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı bünyesinde kurulan Kültür Özel İhtisas komisyonunda görev alarak Türk tarihinden bir daha emsaline az raslanılacak “Milli Kültür Raporu” hazırlanmasında  ciddi bir katkıda bulundu. Uzun yıllar Kültür Bakanlığı kültür yayınları komisyonu üyeliği, Milli Eğitim Bakanlığı’nda din  ve ahlak öğretimi müşavirliği yaptı.
  1 Ağustos 1982:  Selçuk Üniversitesi’ne rektör tayin edildi. 8 ay bu görevini sürdürdü. Görevi süresinde  fakülte sayısını 2’den 8’e, Yüksekokul sayısını da 4’e çıkardı.
  24 Nisan 1983: İstanbul’da geçirdiği bir kalp krizi sonucunda vefat etti. Zincirlikuyu mezarlığı’na defnedildi. (1)
   Telif Eserleri. 1.Türkiye’de Misyoner Faaliyetleri (Bu eserinde Kırşehir’li oğlu takma adını kullanmıştır. 2. Türk Kültürü ve Milliyetçilik, 3. Kültür Değişişmesi ve Milliyetçilik, 4. İslamın Bugünkü Meseleleri, 5. İslam Tasavvufunun  Meseleleri, 6. Dünden Bugünden Tarih-Kültür-Milliyetçilik, 7. Tarihte Türkler, 8. Sosyal Meseleler ve Aydınlar, 9.Değerler Psikolojisi, 10.Ahlak Psikolojisi ve Sosyal Ahlak, 11. Ortaokul ve Liseler için Ahlak, 12. Lise ve Yaygın Yüksek Öğretim Kurumu için Psikoloji  Devam edecek
(1)Bilim, Sanat, Edebiyat Dergisi “AYİZİ”nin  Kasım- Aralık ayı yayımında “Geçmişten Geleceğe Bir Aydın Erol Güngör” özel sayısında Halil Kaya’nın kaleme aldığı “Erol Güngör’ün Kronolojik Hayat Hikayesi”